Tiedotusosiot:
Uutisia

Ylivoimaa eurokentillä!


Ylivoimaa eurokentillä!

Salpausselän Reippaan Akatemia suuntasi tulevan kauden kynnyksellä viimeistelemään kuntoaan harjoitusleirille Tallinnaan 14.4 - 15.4. Lauantaiaamu ei ollut ehtinyt kauaa vanheta, kun reissuun startattiin linja-auto aseman Shelliltä seuran bussilla. Vaikka aurinko ei kauaa ollut ehtinyt taivaalla roikkua, ei 17 reissuun lähteneen pelaajan olemuksesta väsymys paistanut, vaan tervehenkinen naljailu ja läpän heitto jatkui koko matkan Lahdesta Helsinkiin. Seurueen saavuttua Länsi-satamaan matkanjohtaja Turhap.. eiku Haaraoja osoitti loistavaa kulttuurituntemustaan ja aiheutti yleistä hilpeyttä rahanvaihtopisteellä yrittäessään vaihtaa €uroja Viron valuuttaan. Kun matkanjohtajallekin oli löydetty sopivat oravannahat taskuun, aloitettiin Suomenlahden ylitys Tallinkin lautalla. Lauttamatka kului pääsääntöisesti meriaamiaisen merkeissä. Ruoan ahtamisen lisäksi jutusteltiin mukavia tulevasta reissusta sekä Leka Loikkasen johdolla yhteistuumin todettiin, että eläkeläiset eivät osaa käyttäytyä (tämä ei ole seuran virallinen kanta, vaan muutaman pelaajan henkilökohtainen mielipide). Kaksituntinen matka humahtikin nopeasti ja mukavasti ja sen päätteeksi ryhmä ulostautui lautasta tuuliseen Tallinnaan.


Perillä Tallinnan päässä matkanjohtaja Haaraoja luopui tahtipuikosta ja isäntä vaihtui, kun joukkuetta oli vastassa Suomi-jalkapallon ikoni Jari Litmanen, joka toimi myös tästä eteenpäin koko reissun isäntänä. Satamasta siirryttiin varsin tyylikkään A Le coq stadionin kupeeseen seuraamaan Nömme Kaljun ja Flora Tallinnin välistä Viron pääsarjaottelua. Samalla "Litti" valoitti Viron jalkapallonhistoriaa ja sen nykytilaa tiedonjanoisille; vaikka Virossa on tällä hetkellä varsin kova futisbuumi päällä, on puitteissa ja yleisömäärissä vielä paljon petrattavaa. Suunta on kuitenkin oikea ja vauhti hurja, joten muutaman vuoden päästä Virossakin pelataan jo todennäköisesti aivan toisenlaista jalkapalloa (varsin hyvältä se näytti jo nyt). Varsinaisen ottelun Nömme Kalju voitti lukemin 2-0. Kentällä esiintyi muun muassa kotoisasta Veikkausliigastakin tuttuja pelaajia; Nömme Kaljun riveissä pelasi mm. ex-Jaro vahti Vitali Telesh sekä Tarmo Neemelo. Floran riveissä puolestaan nähtiin ”suomi väriäkin” kun ex-klubilainen Valeri Minkenen riisti ja jakeli palloa keskialueella.

Pelin jälkeen Salpausselän Reippaan turistiryhmä jatkoi matkaansa hotellille ja vuorossa oli majoittautuminen. Tukikohdaksi oli valittu Tallink city Hotel aivan Tallinnan keskustassa. Hotellilla vaihdettiin pikaisesti pelivehkeet päälle ja suunnattiin Nömmeen ja Hiiu stadionille, jossa oli määrä kohdata Nömme Kaljun reservijoukkue harjoitusottelussa.

Ensimmäinen asia, joka Nömmen tekonurmelle tultaessa pisti silmään, oli kentän leveys. Täysimittainen jalkapallokenttä oli lähes yhtä leveä kuin se oli pitkä. Tämä tiesi sitä, että ainakin tulevassa matsissa olisi tilaa pelata. Hyvän kentän lisäksi myös muut puitteet olivat kohdallaan. Uudehkot fasiliteetti-tilat ja Virolaisten ystävällinen ja hyvä meininki takasivat sen, että otteluun lähdettiin erittäin hyvillä fiiliksillä kovasta tuulesta ja kylmästä kelistä huolimatta. Matkaisäntä Litmanen kävi suorittamassa ottelun avauspotkun yhdessä Tomppa Huttusen kanssa ja sen jälkeen pelattiin hyvässä hengessä harjoitusottelu, jonka Salpausselän Reipas vei nimiinsä lukemin 4-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat Juho Rantala,Tomppa Huttunen, ”Eurogoal” Haaraoja sekä Niko Joronen. Sen verran jäi Kaljun pelaajille ottelusta hampaan koloon, että seuraavasta kerrasta ja mahdollisuudesta revanssiin sovittiin jo alustavasti heti ottelun päätyttyä.
 
Pelin jälkeen suunnattiin takaisin hotellille suihkuun, jonka jälkeen käsky kävi vapaalle ja joukkue lähti porukalla kaupungille syömään. Hotellin aulassa hyvän pelin Reippaan maalissa pelannut Kaika Lahtinen kuitenkin hieraisi silmiään, kun ex-maajoukkue molari Antti Niemi istui muun porukan jatkona pöydässä. ”Piti jo managerilta kysyä, että eikö riittänyt että pidin nollat matsissa, kun piti uusi veska hommata mukaan” Kaika naureskeli. Antti oli kuitenkin vain Tallinnassa seuraamassa poikansa jalkapalloturnausta, joten sopimusneuvotteluja ei jatkettu sen pidemmälle. Illan Ruokapaikaksi matkaisäntä Litmanen oli valinnut venäläisen ravintola Troikan, jossa Itä-naapurimaiseen tyyliin syötiin ja juotiin perinteisin menoin. Illallis-menu oli loistava, ja vatsa täynnä iloinen seurue lähtikin jatkamaan Tallinnan öiseen kulttuuriin tutustumista.
 
Seuraavana aamuna oli edessä matka takaisin Suomeen. Pienten käynnistelyvaikeuksien jälkeen koko porukka saatiin kuitenkin taas siirrettyä Tallinkin ”taksiin”, ja lauttamatka takaisin Helsinkiin alkoi. Paluumatkan viihdepuolesta vastasi Salpausselän Reippaan porukan bongannut huikea ”Arsenal-hahmo”, joka omilla tarinoillaan ja lauluillaan viihdytti Akatemian pelaajistoa. Akatemian toinen Tykkimies Niko Ylönen sai vielä hienon tuliaisen kun ”Arsenal-hahmo” luovutti Ylöselle Gunnersien vanhanliiton pelipaidan nähtyään Ylösen pohkeessa komeilevan Arsenal-tatuoinnin. Paluumatka sujui kokonaisuudessa rattoisissa ja hyvissä tunnelmissa ja iltapäivän päätteeksi bussi kaarsi takaisin Lahteen ja keskustan Shellin pihaan. Osa jatkoi reissua vielä Fc Lahden matsiin, mutta se onkin sitten jo toinen tarina..
 
Salpausselän Reipas kiittää Jari Litmasta loistavasta isännöinnistä sekä Nömme Kaljua hyvästä vastuksesta ja järjestelyistä. Lisäksi toivotamme Nömme Kaljun tervetulleeksi Lahteen hakemaan revanssia.


 


Julkaistu 18.04.2012

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 8349.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 13522    Toteutus: klikkaa.fi