Tiedotusosiot:
Uutisia

Vahva esitys


Salpausselän Reippaan Akatemia lähti metsästämään kauden avausvoittoaan hämärtyvään tiistai-iltaan, kun se sai kotonaan vastaan Riihimäen Sarvet. Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset, sillä Risa oli viimekautisissa kohtaamisissa niskan päällä, mutta Lahtelaisten pirteät otteet edellisessä ottelussa ja maanantain viimeistelytreeneissä lupailivat ottelun alla hyvää. Myös pelaajatilanne oli ensimmäistä kertaa Akatemian seurahistorian aikana positiivisen ”ongelman” alla, kun otteluun oli käytettävissä enemmän pelaajia, mitä kokoonpanoon sai nimetä. Risan rivistöstä puolestaan oli vatsatauti tiputtanut vielä ottelupäivänä muutaman kaverin pois, joten Lahtelaiset lähtivät otteluun laajemmalla ”kalustolla”

Reipas soi otteluun unelma alun, kun vajaan minuutin pelin jälkeen Niko Joronen (kuvassa) pääsi laidaltaan puolittain karkuun, ja tarkka keskityspallo löysi maalin kulmalta Semen Kirillovin, joka siirsi pallon varmasti verkon perukoille ja numerot 1-0:aan. Tämän jälkeen peliä jatkettiin hienokseltaan Lahtelaisten komennossa; palloa maltettiin kierrättää rauhassa alakerrassa ja hyökkäyksiin lähdettiin harkitusti ja kontrolloidusti. Toinen maali näki päivänvalonsa noin vartin pelin jälkeen, kun Mäksä Mäkinen ja Juhis Hämäläinen pelasivat näyttävästi Niko Jorosen laidalta läpi, ja tämän toinen nappipassi löysi maalin edestä Jari Korkkasen, joka viimeisteli tyylikkäästi suoraan ilmasta. Toisen maalin jälkeen Risa pääsi hetkeksi paremmin peliin mukaan, mutta paria kulmapotkua vaarallisempaa maalipaikkaa se ei pystynyt Lahtelaispäätyyn luomaan. Pientä ratkaisun makua oli aistittavissa, kun Opa Pajari lähetti puolen tunnin kohdalla loistavan pystypallon vasempaan laitaan, josta Kirillov nakkasi varsin kaukaa päällään illan toisen maalin ja taukonumeroiksi 3-0.

Toiselle puoliajalle Risa muutti hieman taktiikkaansa ja alkoi prässäämään ensimmäistä jaksoa ylempää. Tämä sotki hieman Akatemian peliä, ja pallollinen kontrollointi tasoittui selkeästi. Riihimäkeläiset hallitsivatkin toista puoliaikaa hetkittäin, ja yrittivät raivoisasti hakea kavennusmaalia. Reippaallakin oli hyviä paikkoja iskeä vastahyökkäyksistä, mutta viimeistelystä puuttui ensimmäisen puoliajan jäätävä tehokkuus. Noin vartti oli pelaamatta, kun Jani Kujala kuitenkin löi viimeisen naulan arkkuun niittaamalla loppunumeroiksi 4-0. Tämän jälkeen ottelussa ei suurta mainittavaa enää tapahtunut, ja Akatemia otti historiansa ensimmäisen voiton nelosessa.

Onnistunutta iltaa jatkettiin vielä matsin jälkeen kopissa, kun Akatemia juhlisti porukalla syntymäpäiviään viettänyttä Jari Lahtista. Ensin Heikki ”TheVoiceOfAkatemia” Haaraoja tulkitsi tyylikkäästi onnittelulaulun sankarille, ja sen jälkeen nautittiin Lahtisen tuomasta täytekakusta. Harva pelaaja on sarjamatsin päätteeksi klo 23.00 päässyt nauttimaan täytekakkutarjoilusta.

Akatemian Manageri Suviranta oli syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin, mutta antoi matsin jälkeen kiitosta myös Risan ja tuomarien suuntaan (tätä harvemmin tuomarien osalta tapahtuu); Risa ei ollut tänään missään tapauksessa huono, me vaan pelattiin pirun hyvä peli. Täytyy myös antaa kiitosta tuomareille, kun siihen on aihetta. Tänään nekin onnistui hyvin. Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen kolmen pinnaan ja varsinkin esitykseen jolla ne tänään tuli. Tästä on taas hyvä mennä eteenpäin. Akatemia käytti ottelussa kaikkia 18 pelaajaa ja joukkueen esitys oli kautta linjan vahva. Jo mainittujen lisäksi erittäin hyvällä pelituulella oli topparin paikalla raatanut Jake Loikkanen sekä keskikenttää dominoinut Mopo Motturi.
Julkaistu 09.05.2012

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 8991.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 734    Toteutus: klikkaa.fi