Tiedotusosiot:
Uutisia

6-divari avauksesta kolme pistettä


Salpausselän Reippaan kutos-divarikausi käynnistyi Mäntsälässä pienten kysymysmerkkien alla, kun edeltävissä viimeistelytreeneissä oli vain 5 pelaajaa Lepi Leppäkynnäksen valmentamasta ryhmästä ja jännitys pelaavan miehityksen saamisesta suuri. Vielä 8 tuntia ennen avauspotkua oli 10 vahvistanut tulonsa, joten sarja-avaukseen apua oli kysyttävä Akatemian puolelta. Tällä kertaa onneksi vanhemmissa pelureissa löytyi hinkua pelikentälle, ja muutama, ketkä olivat erinäisten syiden takia sivussa edellisestä 4.divarin pelistä.

Itse sarja-avaus Mäntsälässä MU:ta vastaan oli hankala, vaikka 1 - 2 voitto tulikin. Sarjatasoon nähden vauhti oli kova ja hetkittäin kentällä nähtiin yllättävänkin tasokasta futista. Ottelun ensimmäinen puolikas mentiin hyvin pitkälti kotijoukkueen tahdittamana. ”Onneksi ne MU:n hyökkäykset, mitkä eivät pysähtyneet hyvin pelanneeseen puolustuslinjaan, jäivät viimeistään mv Eetu Kuosmasen näppeihin. Olihan tämä aikoinaan Eetun kotikenttä ja taitaa tavallaan olla vieläkin, kun etupihasta puhutaan. Meidän paikat ekalla puoliajalla jäivät muutamaan kaukolaukaukseen ja Arttu "Zege" Salmisen läpiajoon. Zegehän ei päässyt maalintekoa yrittämään, koska juuri ennen rangaistusaluetta vastustajan alin puolustaja monotti takaapäin kintuille. Seurauksena vapari ja tuomarin käsi taskulle. Vaihtoehtoja sääntökirjassa ei tuollaisissa tilanteissa ole, mutta jostain kuului "poot pot pot pot" ja tipun väristä korttia nostettiin. Noh... virheitä sattuu, niinhän niitä tulee pelaajillekin. Onneksi ei suurempia ennen puoliaikaa.” summasi Leppäkynnäs ottelun ensimmäisen puolituntisen.

Toinen puoliaika alkoi Salpausselän Reippaan kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. MU:n ensimmäinen hyökkäys, laidalta läpi,pallo maalille ja hieno ohjaus verkon perukoille, 1-0. Tämän maalin jälkeen myös Salpausselän Reipas sai pelinjuonesta kiinni ja pysyi luomaan rakenneltuja tilanteita hyökkäyspäässä. Palkinto tuli, kun pirteästi kentällä liikkunut Juhis Hämäläinen sai pallon 20:ssä, terävä käännös, Messi-mäisesti 16:sta sisään ja pallo oikeaan alanurkkaan, 1-1. Tasoituksesta tovi eteenpäin sattui ikävän näköinen tilanne, kun vastapelaajan nilkka vääntyi ja peli seisahtui toviksi. ”Toivottavasti hänen kausi ei ollut siinä, sen verran pahalta näytti. Toivotaan pikaista paluuta kentälle” totesi Leppäkynnäs tilanteen jälkeen, ja jatkoi vielä ” Meillekin tuli muutama pakollinen vaihto, kun Ari"Pappa" Ahosmäki otti urheasti muurissa vastustajan vaparin rintaansa. Minuutin päästä kuulin pihinää kentältä, että joku pyytää vaihtoon. Papan hengitys tasaantui vasta seuran toimistolla ohrapirtelön äärellä” . Toinen pihisijä oli aina kaikkensa kentällä antava Samuel "El Toro" Leppänen. Hän sai kokea, että miesten pelissä joku voi osata ottaa taklauksen vastaan, eikä lähdekään kuin leppäkeihäs, kun vähän tuuppaa.

Voittopeli tarvitsee aina ratkaisijan, niin myös tällä kertaa. Kello raksutti jo muutamalla sekunnilla lisäaikaa, kun vanha kettu Mikko "Mömmö" Meritie (kuvassa) antoi pommin paukkua ja verkon heilua. ”Mömmöllä oli ensimmäinen peli pitkään aikaan ja se näkyi liikkumisessa, mutta onneksi jalka toimi vielä loppupuolellakin. Onni oli siis meidän puolella, ettei Mömmö pitänyt puheitaan ja aloittanut pelikautta vasta parin viikon päästä. (Tästä vois M. Motturi ottaa mallia.)” Leppäkynnäs hymyili matsin jälkeen.

Leppäkynnäs jakoi ottelun jälkeen vielä kehuja vastustajan suuntaan, ja löysi parannettavaa Salpausselän Reippaan pelistä; ” Mikä tästä teki niin vaikean? Tähän kysymykseen voi kertoa monta pientä asiaa, mutta poikien jännityksen lisäksi nostaisin kaksi asiaa muiden selitysten yläpuolelle. Ensinnäkin vastustaja MU oli tosi hyvällä jalalla liikkeellä ja me jäimme askeleen perään monessa tilanteessa. Ajauduimme usein selän puolelle ja jouduimme taistelemaan pallosta sääntöjen rajamailla saadaksemme sen takaisin. MU tulee olemaan ainakin
kotikentällään vastustajille hankala, ellei jopa voittamaton. Toisen asian/syyn voin ottaa omaan piikkiin. Ajatukseni oli, että pelaisimme samalla pelisysteemillä kuin Akatemia, jotta pelaajavaihdokset divisioonien välillä olisi helpompaa. Tämä kostautui, emmekä saaneet palloa tarpeeksi kärjille, joten seuraavassa pelissä systeemit vaihtuu vanhaan hyväksi koettuun.”

 
MU- Salpausselän Reipas/A 1-2 (0-0)

1-0 Vastustaja

1-1 Hämäläinen

1-2 Meritie (Hämäläinen)
 
 
Varoitukset: Pajari, Rantala, Leppänen
 
 
Valmentaja Leppäkynnäksen ”kultapossut” ottelun parhaille

*** Petri Pessala

** Juhis Hämäläinen

* Olli Pajari 


Julkaistu 02.05.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 9983.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 14234    Toteutus: klikkaa.fi