Tiedotusosiot:
Uutisia

Akatemia vei pisteet Vantaalta


”13 äijää. Näillä mennään. Ihan turha on lähteä peruuttelemaan ja rakentamaan bussia 16-alueelle. Voitosta lähdetään pelaamaan”, tuumasi Antti Kumpulainen ennen Salpausselän Reippaan Akatemian vierasottelua FC Vantaata ” Valkoista balettia” vastaan. Lähtökohdat otteluun olivat siis haastavat, sillä Akatemian harjoituskausi ei ole ollut paras mahdollinen, ja se on näkynyt otteluiden lopussa jalkojen loppumisena. Kotijoukkue FC Vantaa puolestaan oli pelannut hyvän alkukauden, ja oli sarjan ainoa tappioton joukkue.

Kumpulainen rakensi otteluun rohkean taktiikan, ja nosti puolustuslinjan todella ylös. ”Vaikka siellä oli nyt vähän oudompia kavereita linjassa, niin uskalsin luottaa jätkiin. Siivosen Simpe paikkasi fyysisyydellään hyvin Jake Loikkasta, ja Jorosen Nikon juoksunopeuden varaan laskin paljon. Onneksi löytyi vielä hyvät laitapakit (Talja ja Rahijärvi), niin pystyttiin tällainen taktiikka rakentamaan.” Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa ja suhteellisen tasaista taistelua. Kotijoukkue oli ihmeissään Akatemian puolustuslinjan kanssa, ja paitsioliputuksia nähtiin tuiki tiheään. Baletin vaarallisin paikka syntyi, kun Valkoisten hyökkäyksessä hyvin pelannut Miropekka Kanth laukoi pallon tolppaan. Myös Akatemia sai pallon kertaalleen maaliin, mutta avustava erotuomari näki Joonas Tolosen olleen tilanteessa paitsiossa, ja näin tauolle mentiin numeroissa 0-0.

Toisella jaksolla ottelussa alkoi tapahtua myös maalien merkeissä. Ensin Teemu Vuorela vei kaukolaukauksella Akatemian 0-1 johtoon, ja hetkeä myöhemmin Arttu Salminen sai tiputettua selässä roikkuneen apinan pois, kun maalitili aukesi Santeri Haukan tarjoilusta viimein myös sarjassa. Baletti ei kuitenkaan lannistunut, vaan kavensi vartti ennen loppua 1-2:een. Tämän jälkeen Salmisella oli mahdollisuus tehdä ottelussa toinenkin osuma, mutta laukaus osui ylähirteen. Haukka seurasi paluupallon loistavasti, ja tarjoili namupassin hyvän ottelun pelanneelle Niklas Kivistölle, joka siirsi numerot 1-3:een, ja ottelussa oli ratkaisun makua ilmassa. Baletti kuitenkin pisti vielä hurjan loppukirin päälle, ja kavensi lisäajalla 2-3:een. Akatemia kuitenkin kesti loppuun asti, ja kolme sarjapistettä lähti Lahteen numeroin 2-3.

”Olihan huikea peli. Tänään pelattiin juuri niin kuin sovittiin ja todella fiksusti. Pientä ryöstön makuahan tässä on ilmassa, mutta se tekee näistä pisteistä vaan makoisammat” summasi Kumpulainen ottelun jälkeen.

Salpausselän Reippaan riveistä löytyi onnistujia iso liuta, joten ”possuja” olisi voinut tällä kertaa jakaa useammallekin pelaajalle. Seuran UTJ Kapa Kallio puki ottelussa ensimmäisen kerran paidan päälleen nelos-divari tasolla, joten tällä kertaa possujen jako jäi Kumpulaisen harteille. Positiivisella tavalla haasteellisen tehtävän jälkeen valinnat olivat seuraavat:

*** Niko Joronen

** Teemu Vuorela

* Santeri Haukka

 
FC Vantaa – Salpausselän Reipas Akatemia 2-3 (0-0)

0-1 Vuorela
0-2 Salminen (Haukka)
1-2 Vastustaja
1-3 Kivistö (Haukka)
2-3 Vastustaja

Varoitukset: Kirillov, Tolonen, Rahijärvi, Kivistö

Julkaistu 13.05.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 7784.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 14192    Toteutus: klikkaa.fi