Tiedotusosiot:
Uutisia

”Lepin Ipanat” tuhlaili maalipaikkoja Mukkulassa


Mukkulan sysimusta ilta, sadekeli ja tekonurmi täynnä lätäköitä ei paljoa etukäteen fiilistä nostattanut. Yllättäen Salpausselän Reippaan A ja Pelikaani saivat kuitenkin hyviä uutisia, kun kentänhoitaja Janne ”Line” Lintunen osoitti loistavaa pelisilmää, ja siirsi ottelun vaaralliseksi käyneeltä tekonurmelta Mukkulan uuteen kuplaan. Suuret kiitokset Linelle tästä mieluisasta siirrosta, ja molempien joukkueiden pelihuumorin maksimoinnista.

Kevätkierroksella ainoan tappion Pelikaanille kärsinyt kotijoukkue oli liikkeellä revanssihengessä, ja se näkyi kentällä ottelun alkuhetkistä lähtien. Oranssipaidat kontrolloivat pallollista pelaamista, ja loivat kerta toisensa jälkeen hyviä tilanteita vierailijoiden maalille, mutta viimeistely (jonka huonoudelle ei taida löytyä vertauskuvaa) piti numerot pitkään 0-0:ssa. Ottelun alkupuoliskolla myös Pelikaani rakensi nopeilla vastaiskuilla muutaman tilanteen, mutta maalissa hyvin torjunut Eetu Kuosmanen hoiti tilanteet varmasti. Ottelun avausmaali nähtiin, kun hyvän pelin laitapakkina ja topparina pelannut Tero Rantala avasi pystypallon laitaan, josta Santeri Haukan kulmalipun tuntumasta antama keskityspallo yllätti vierailijoiden maalivahdin, ja putosi takayläkulmaan. SalReipas jatkoi tämän jälkeen vyörytystä, mutta laukaukset kajahtelivat kerta toisensa jälkeen kuplahallin seinään. Pelikaani kiitti kotijoukkueen tuhlailusta, ja tuli vapaapotkun jälkitilanteesta tasoihin 1-1:een. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla pallollinen ote kääntyi vielä selkeämmin kotijoukkueelle, kun Tomppa Huttusen sisääntulo toi lisää virtaa oranssipaitojen keskikentälle. Kun vierailijoiden vastaiskut kävivät koko ajan harvemmiksi, pelattiin ottelun viimeiset 25 minuuttia käytännössä yhtä maalia. Pelikaani kuitenkin puolusti uhrautuvasti, ja (jos edes mahdollista) SalReippaan vielä ensimmäistä puoliaikaakin huonompi viimeistely pitivät lukemat sitkeästi 1-1:ssä. Pitkään näytti siltä että pisteet jaetaan, mutta kotijoukkue sai viimein pallon maaliin, kun ottelua oli pari minuuttia pelaamatta. Mike Suviranta ja hyvän toisen jakson pelannut Samuel Leppänen pelasivat tyylikkään syöttökuvion jälkeen Leppäsen vapaaksi, ja tämän keskitys löysi takatolpalta Antti Asikaisen, joka iski pallon maaliin. Peliä jatkettiin tämän jälkeen vielä hetki, mutta kumpikaan joukkue ei enää lopussa saanut sen kummempaa aikaan, ja sarjapisteet jäi Lahteen numeroin 2-1.

”Enpäs muista tällaista matsia ihan vähään aikaan. Siinä tais päästä melkein joka ukko vuorollaan kokeilemaan laukausta, ja vielä suhteellisen hyviltä paikoilta, mutta tänään ei maalinteko maistunut. Pelattiin pääosin ihan ok peli viimeistelyä lukuun ottamatta. Pelikaani jaksoi taistella kapealla nipulla hyvin, ja jouduttiin tekemään kova homma kolmeen pisteeseen.” tuumaili myös omia hassattuja paikkojaan tuskastellut joukkueen valmentaja Lepi Leppäkynnäs matsin jälkeen.

Täytyy myös antaa Pelikaaneille kiitosta hienosta asenteesta ja käytöksestä ottelun aikana ja sen jälkeen. Kaikki turha mussuttaminen ja lässyttäminen oli tänään kentältä pois. Tilanteisiin mentiin kovaa ja taistellen, mutta puhtaasti. Nekin kerrat missä jommin kummin päin tuli myöhästynyt taklaus, kuitattiin reilulla käden paiskauksella.

- UTJ -

Raati kokoontui ottelun jälkeen seuran toimistolla ja jakoi possut:

*** Tero Rantala
** Tommi Huttunen
* Santeri Haukka


Salpausselän Reipas/A – Pelikaani 2-1 (1-1)
1-0 Haukka (Rantala)
1-1 Vastustaja
2-1 Asikainen (Leppänen)


Varoitukset:
Julkaistu 15.08.2013

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 3152.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 14188    Toteutus: klikkaa.fi