Tiedotusosiot:
Uutisia

Akatemia ensimmäistä kertaa vierasotteluun Lahteen


Aikanaan Salpausselän Reippaan tulevaisuuden toivojen ”jalostamistehtaaksi” perustettu, sittemmin seuran lippulaivaksi siirtynyt, ja tälle kaudelle taas ainoaksi joukkueeksi jäänyt Akatemia ei ole lyhyehkön historiansa aikana pelannut yhtään virallista paikallisottelua. Cup-otteluissa arpa on heittänyt vastaan joukkueita pääkaupunkiseudulta, ja muut Lahtelaiset joukkueet ovat joka kausi pelailleet sarjatasoja ylempänä. Tähän asti Derby-henkeä onkin pyritty virittelemään  ”paikallisotteluissa” Orimattilan Petoja vastaan, mutta tänään lisätään yksi uusi tarina Akatemian historiikkiin kun joukkue pelaa ensimmäisen virallisen vierasottelunsa Kisapuistossa Lahen Poikien vieraana.

 
Kauteen valmistautuminen on Oranssipaitojen osalta sujunut kaksijakoisissa merkeissä; viime kauden päätteeksi saavutetusta vitos-divaripaikasta jouduttiin luopumaan, kun pelaajakato joukkueesta muodostui liian suureksi. Muutama kokeneempi sotaratsu joutui jättämään kauden loukkaantumisten takia väliin, osa vaihtoi pelipaidan puolustusvoimien tarjoamiin varusteisiin ja pari kaveria siirtyi opintojen perässä muille paikkakunnille. ”Tällaista varsin normaalia liikehdintää, mutta kun tässä kohtaa ovi kävi vain toiseen suuntaan, niin sarjapaikasta luopuminen oli ainoa vaihtoehto. Harmittava juttu, mutta kauteen on mahdotonta lähteä kun listalla olevien kavereiden määrä on alle 15” kertoili seuran urheilutoimenjohtaja Kapa Kallio. Vitos-divaripaikasta luopuminen tarkoitti toisaalta kuitenkin sitä, että jäljelle jääneet, viime vuonna kutos-divarissa joukkueen rungon muodostaneet kaverit siirtyivät osaksi Akatemian rinkiä. Harjoitusaktiivisuus onkin kevään mittaan ringin laajentumisen myötä noussut jo suhteellisen hyvälle tasolle.
 
Vaikka tekemisen meininki treeneissä onkin viimeisen parin kuukauden aikana ollut hetkittäin jopa hyvännäköistä, ei kauteen valmistautuminen ole Kallion mukaan kuitenkaan mennyt kaikkien suunnitelmien mukaisesti; ”Treenimatsit ovat olleet tuloksellisesti ihan ok suorituksia, mutta niissä osallistumisaktiivisuus ja pelaajien iso vaihtuvuus ovat jättäneet paljon toivomisen varaa. Useammallakin kaverilla puuttuu vielä peliminuutit kokonaan, mikä saattaa alkukauden aikana heijastua otteisiin kentällä”
 
Joukkueen kokoonpano on myös tänään pelattavan derbyn aamuna vielä osaltaan täynnä arvoituksia; ”Tämä keväinen vatsatauti/flunssa-aalto on tiputellut porukkaa ikävällä tavalla pois rivistä juuri ottelun alla ja turhan moni on loukkaantuneena. Lähtökohdat voisivat siten olla paremmatkin, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää siltä ettei tarvitse vajaalla aloittaa, joten eiköhän me ihan pelaava ryhmä saada jalkeille. Ennakkoon ajateltuna ”Läpäreitä” voidaan pitää ottelussa hienoisena suosikkina ja varmasti kauden mittaan lohkon suurimpana nousijakandidaattina, mutta ottelu on molemmille kauden ensimmäinen ja paikallispeleissä voi aina sattua ja tapahtua mitä tahansa. Odottavat tunnelmathan tässä on, ja illalla nähdään kumpi on valmiimpi nippu kun pilliin vihelletään” mietti joukkueen valmentaja Lepi Leppäkynnäs (kuvassa).


Lahen Pojat Js – Salpausselän Reipas Akatemia Kisapuiston tekonurmi 24.04. klo 21.00


Julkaistu 24.04.2014

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 6434.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 394    Toteutus: klikkaa.fi