Tiedotusosiot:
Uutisia

Akatemia aloitti kauden pitkästä aikaa voitokkaasti


Salpausselän Reippaan Akatemia on yhtä poikkeusta lukuun ottamatta alittanut sarjakautensa mollivoittoisesti ja poistunut kentältä tappio niskassaan. Tällä kertaa kausi kuitenkin alkoi poikkeavalla tavalla kun joukkue nappasi hieman yllättäenkin täyden pistepotin paikallisottelusta Lahen Poikia vastaan.

Kisapuistossa pelattu ottelu oli kummallekin kauden ensimmäinen, ja alkoi molempien osalta tunnustelevissa merkeissä oman pelin huolellisuutta korostaen. Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin jo varsin varhaisessa vaiheessa, kun reilu 10 minuutin pelin jälkeen Santeri Haukan hyvä pystysyöttö vapautti Sami Niemisen (kuvassa) laidaltaan puolittaiseen läpiajoon, jonka päätteeksi palloa kaivettiin kotijoukkueen maalista. Avausmaalin jälkeen pallonhallinta siirtyi kotijoukkueelle, joskin osittain Akatemian taktiikkaan nojaten. Valmentaja Lepi Leppäkynnäs aavisteli ennen ottelua vastustajan pelitavan oikein, ja rakensi puolustussysteemin sen mukaisesti. Kotijoukkue sai rauhassa kierrättää palloa omalla kenttäkolmanneksella, jonka jälkeen avaavat pystysyötöt pyrittiin ottamaan tiiviillä puolustuksella pois. Lahen Pojat onnistui kuitenkin pariin kertaan puhkomaan Akatemian puolustuslinjan ja yhden tällaisen tilanteen päätteeksi Jari Holopainen tasoitti Tero Vuoren syötöstä numerot 1-1:een. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue oli edelleen hienokseltaan niskan päällä ja tauolle mentiin 2-1 numeroissa, kun Petteri Tynninen osui kulmapotkun jälkitilanteesta.

Toisella puoliajalla peli jatkui samansuuntaisena mihin se ensimmäisellä jäi, joskin sillä erotuksella että Akatemian kurinalainen puolustaminen teki kotijoukkueen hyökkäyksistä ensimmäistä puoliaikaa vaarattomampia. Oranssipaidat tuli ottelussa hieman onnekkaasti tasoihin, kun pallo pomppi kulmapotksta Lahen Poikien pelaajan kautta omaan maaliin. Kauaa ei ehditty tämän jälkeen pelaamaan kun Haukka vapautti Niemisen toistamiseen läpi ja Akatemia siirtyi 2-3 johtoon. Ottelussa oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun vahvan debyyttiottelun pelannut Mikko Lietjärvi viimeisteli 88 minuutin kohdalla Niemisen hyvästä esityöstä numeroiksi 2-4. Lahen Pojat sai vielä kuitenkin hurjan kirin aikaiseksi ja oli lähellä nousta tasoihin; ensin Nico Polvinen kavensi numeroiksi 3-4 ja aivan loppuhetkillä kotijoukkueen hyökkääjä pääsi vielä nokikkain Akatemian maalissa hyvin pelanneen Eetu Kuosmasen kanssa, mutta tällä kertaa Kuosmanen veti pidemmän korren ja Salpausselän Reipas voitti ottelun.

"Kokonaisuuten ihan ok suoritus. Maltettiin aika pitkälle pelata sovitun taktiikan mukaisesti ja puolustaa kurinalaisesti. Eihän se välttämättä ole aina mukavaa juosta pallottomana, varsinkaan kun siihen ei olla hirveästi totuttu, mutta tänään se näytti toimivan. Ehkä se FC-84:ää vastaan pelattu viimeinen treenimatsi toimi hyvänä kenraalina, koska ne pelasivat hyökkäyssuuntaan aika samalla tavalla kuin Läpärit tänään. Ei se oma peli vielä missään tapauksessa valmiin näköistä ollut, mutta onhan se tietysti mukavampi aloittaa voitolla" jutteli Salpausselän Reippaan valmentaja Lepi Leppäkynnäs ottelun jälkeen.

Viime kauden tapaan Salpausselän Reippaan urheilutoimenjohtaja Kapa Kallio jakaa ottelussa kolmelle parhaalle pelaajalle "kultapossut". Kauden päätteeksi eniten possuja kerännyt pelaaja tullaan palkitsemaan. Kallion valinnat ottelun jälkeen:

*** Sami Nieminen

** Mikko Lietjärvi

* Niko Joronen

 

Lahen Pojat Js - Salpausselän Reipas Akatemia  3-4 (2-1)

1-0 Nieminen (Haukka)

1-1 Vastustaja

2-1 Vastustaja

2-2 Oma maali

2-3 Nieminen (Haukka)

2-4 Lietjärvi (Nieminen)

3-4 Vastustaja

 

Varoitukset: Antila, Tuominen
Julkaistu 29.04.2014

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 3474.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 398    Toteutus: klikkaa.fi