Tiedotusosiot:
Uutisia

Akatemia vei ”paikalliskamppailun” nimiinsä ensimmäisen kerran


Salpausselän Reipas ja Orimattilan Pedot ovat viimeisten vuosien aikana tahkonneet eri sarjatasoilla tiukkoja derbyvääntöjä, jotka ovat herättäneet tunteita molemmissa leireissä ja kentällä on sattunut ja tapahtunut. Siitä lähtien kun Salpausselän Reippaan Akatemia on näitä taistoja aiempina kausina tahkonnut, ei kolmea sarjapistettä ole pussin pohjalle kilahtanut; neljästi Pedot on vienyt täyden pistepotin ja kahdesti pisteet on tasattu. Kauden 2015 joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kuitenkin muutti tätä asetelmaa kun Pedot poistui Mukkulan tekonurmelta tappio niskassaan, ottelussa joka ei noussut niiden ”muisteltavien pelien” joukkoon.
Viime kaudesta huomattavasti muuttuneen Peto-ryhmän taktiikka oli ennen ottelua hyvin Oranssipaitaisen kotijoukkueen tiedossa ja ottelun käsikirjoitus oli alusta alkaen varsin selkeä. Vierasjoukkue puolusti kurinalaisesti kotijoukkueen siirrellessä palloa ja yrittäen murtaa tiivistä puolustusta. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen hidastempoista pelaamista jossa Salpausselän Reipas sai rakenneltua muutaman tekopaikan, mutta kehikkoa lähemmäs maalia palloa ei saatu. Toisessa päässä kenttää Pedot kehitteli muutaman kontrolloidun hyökkäyksen, mutta kotijoukkueen maalia vartioineen Toni Paajasen hyvät vastaantulot jätti myös vierailijat nuolemaan näppejään ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Tauolla kotijoukkueen kopissa kuultiin herättelypuheita kun ensin valmentaja Leppäkynnäs tiivisti puoliajan kuvan: ”jos me siirrellään palloa tohon tahtiin ja liike on noin hidasta, niin ihan varmasti ne jaksaa koko pelin puolustaa. Nyt täytyy temmon muuttua ja alkaa tapahtumaan”. Tähän perään Paajanen herätteli joukkuetta ja totesi: ”katsotaan puoliajan alkuun mihin meistä tällä hetkellä on. Juostaan ekat kymmenen minuuttia koko joukkueena sen mitä jaloista lähtee ja prässätään kovaa. Samalla nähdään pysyykö ne perässä.”

Palopuheet tuntuivatkin auttavan, sillä toisen jakson alussa kotijoukkueen liike oli hetken aikaa aivan erinäköistä ja tulostakin syntyi. Ensin hyvän pelin kärjessä pelannut Joni Pessala (kuvassa) vapautti Niklas Kivistön laidaltaan ja tämän nappikeskitys löysi maalilta Tase Niemisen, joka siirsi pallon varmasti
maaliin. Kaksi minuuttia tästä, ja Samuel Leppänen laukoi tukijalalla tyylikkäästi kotijoukkueen 2-0 johtoon. Tämän jälkeen hyvänolon tunne hiipi puseroon ja aggressiivinen prässääminen loppui. Puoliajan loppu mention ensimmäisen jakson käsikirjoitusta myötäillen kotijoukkueen kontrolloidessa pallollista peliä. Enempää maaleja ei enää nähty ja Akatemia otti ensimmäisen voittonsa Pedoista virallisessa ottelussa. Ottelun ”kiihkeydestä” kertoo jotain se, että koko pelissä jaettiin vain yksi varoitus vierailijoille.

Kallion kultapossut

*** Joni Pessala

** Samuel Leppänen

* Sami Nieminen

Salpausselän Reipas Akatemia – Orimattilan Pedot 2-0 (0-0)

1-0Nieminen (Kivistö)

2-0Leppänen

Varoitukset:

 


Julkaistu 27.05.2015

Lisää kommentti

« Takaisin
Kuva 1155.jpg

mustataustalogo.jpgYHTEISTYÖSSÄ:
.
Salpausselän Reipas
Sivuvierailuja: 695    Toteutus: klikkaa.fi